Недвижими имоти в Арбанаси за продажба и под наем

Актуални промоции:
Село Арбанаси е една от най–посещаваните туристически дестинации в България. Отстои само на 5 км. от Велико Търново.
Днес Арбанаси е един от най-притегателните и очарователни архитектурни резервати в страната, поради автентичните си, традиционни, възрожденски къщи. Строежите в селото са строго регламентирани и фасадите на новите къщи трябва да са сходни с чертите на отдавна построените тук.
Някога Арбанаси е бил обитаван от богати търговци, отразило се и на начина на построяване на къщите в селото. Отвън, те наподобявали малки крепости, без балкон или тераса, с решетки на прозорците и здрави входни врати. А отвътре бивали пищно украсени и обзаведни, с майсторски дърворезби и занаятчийски предмети. Някои от тези имоти могат да се видят и днес.
А новите къщи и хотели по нищо не им отстъпват!
NEWS

НОВИНИ ПРОМОЦИИ

€ 320 000
Къща в Арбанаси
Построена във възрожденски стил 1997 год. в парцел от 1380 кв. м. Състои се от къща с голям гараж, барбекю и басейн в двора. Къщата е на три нива с общо РЗП от 400 кв. м и гараж от 58,5 кв. м. На подземно ниво се намира котелно с три мази. На първи етаж са разположени кухня, всекидневна и хол на две нива, баня с тоалетна, килер. Вторият етаж е от четири спални, баня с тоалетна и килер. Панорамни тераси.
Барбекюто и лятна кухня в двора. Басейнът е 7м/3м/1,20м.
Вижте още инфо за къщата »
€ 37 950
Земеделска земя и лозе
Продава се земеделска земя с отлична локация до село Арбанаси. Големината на имота е 2530 кв.м. Парцелите се намират в местност Ловна хижа с гледка към град Горна Оряховица.
Земята се състои от три отделни парцела - 470 кв.м, 559 кв.м. и 1501 кв.м. Имотите са разположени така, че имат граница на два черни пътя за достъп във вилната зона.
Вижте още инфо за земята »
€ 4 500 000
Луксозен хотел
Хотелът, изграден в стила на 16 век, разполага с 37 двойни стаи, 4 тройни стаи, 6 студиа и 2 апартаментa, разпределени в четири взаимосвързани сгради и вътрешен двор със специално проектирано озеленяване.
Гурме ресторант със 140 места.
Летен барбекю ресторант.
Лоби-бар с тераса - 130 места.
Зала за дегустации на вина.
Конферентна зала със 180 места и още две зали с 50 и 20 места.
Вижте още инфо за хотела »
€ 175 000
Възрожденска къща
Имотът е 520 кв. м, къща с РЗП 150 кв. м, навес и каменни оградни стени.
Къщата е на един етаж с голяма всекидневна с кухненски ъгъл, баня с тоалетна, мокро помещение и 1 спалня. На 2 етаж има една дневна и две спални, помещение за баня и тоалетна, тераса. До къщата има на ново изгараден навес за барбекю. Имотът е охраняван със СОД и поставени камери.
Вижте още инфо за къщата »
€ 280 000
Масивна двуетажна къща
Къща - семеен хотел със застроена площ 290 кв.м., на два етажа, три отделни апартамента с общо14 стаи и осем санитарни помещения, кухненска част, голяма столова с дворно място 560 кв.м., барбекю с навес.
Може да се използва и като къща за гости.
Вижте още инфо за къщата »
€ 73 850
Земя до конната база
Земеделска земя близо до конната база, в местността Арбанашко бърдо. Голeмината на имота е 2954 кв.м.
Целогодишен лесен достъп. Ток, вода налични на около 1 км. Парцелът е разположен на южен склон с красива гледка.
Вижте още инфо за земята »
€ 351 175
Парцел в м-ст Странджата
Земя, с големина от 14047 кв.м., с проект за жилищно строителство. Парцелът се намира в местността Странджата. От мястото се открива красива панорамна гледка към с. Арбанаси и град Велико Търново. Позволените показатели за строителни дейности са:
1. Коефицент на интензитет - 1,2
2. Мин. озеленена площ – 40%
3. Макс. плътност на застрояване – 60%
Вижте още инфо за земята »
€ 40 000
Двустаен апартамент
Двустаен апартамент намиращ се в новопостроена сграда (2007), разположен на първи жилищен етаж. Състои се от спалня, дневна с кухненски бокс, коридор, баня с тоалетна с РЗП 62.88 кв.м. Към него принадлежи паркомясто
(18 кв.м) и складово помещение с големина 4.48 кв.м.
Апартаментът е на ниво на завършеност на БДС.
Вижте още инфо за къщата »
€ 300 000
Автентична къща
Автентична къща в центъра на село Арбанаси, с гледка към Велико Търново.
Къщата представлява сграда с РЗП 272 кв.м. Първият етаж /наземен/ голяма механа със стара камина, предверие, санитарен възел. Външни стълби водят към втори етаж, където има всекидневна, малка спалня /детска/, още две спални, вътрешни стълби водят към по-ниско ниво с бани и тоалетни, голям чердак /тераса с гледка към двора, върховете на Стара планина и град Велико Търново.
Вижте още инфо за къщата »
€ 40 000
Двустаен апартамент
Двустаен апартамент в новопостроена сграда. Имотът е разположен на втори етаж и се състои от спалня, дневна с кухненски бокс, коридор, баня с тоалетна със РЗП 76.84 кв.м. Към предлаганата недвижимост принадлежи още и охраняемо подземно пространство за паркинг, склад на етажа на апартамента /16.17 кв.м. /и място за барбекю. Така общата разгърната застроена площ на имотът е 93.01 кв.м. Апартаментът се нуждае само от мебели.
Вижте още инфо за къщата »
€ 89 000
Две долепени къщи
Стара къща с двор от 900 кв.м преставляващ автентична възрожденска двуетажна сграда в състояние за събаряне по-скоро, отколкото за реновация, долепена до по-новопостроена къща, която е в състояние годно за обитаване.
Общата РЗП на двете къщи е 240 кв.м. КПространството на имота е оградено с масивен каменен зид и дървена порта в характерния арбанашки стил.
Вижте още инфо за къщата »
€ 140 000
Имот за строителство
Парцел в регулация с топ локация в с. Арбанаси. Големината на имота е 1400 кв.м. и има одобрени строителни планове за жилищно строителство с РЗП 900 кв.м. Всички комуникации са налични. Достъпен целогодишно на главна асфалтова улица . От мястото се открива красива гледка към част от селото.
Вижте още инфо за къщата »
€ 42 000
Парцел с проект
Парцел с проект за строеж на къща с двор от 630 кв.м в с.Арбанаси с РЗП от 370 кв.м. Намира се на спокойно и уютно място с лесен целогодишен достъп.
Позволените показатели за строителни дейности:
Коефицент на интензитет - 1,2
Мин. озеленена площ – 40 %
Макс. плътност на застрояване – 60 %
Вижте още инфо за къщата »
КАЛОЯНОВА КРЕПОСТ
Атракцион "Калоянова крепост" е едно смело намигване към историята, разполагащ с хотелска част, ресторант и открита градина с детски кът. Залата е с 450 седящи места, огромна сцена-дансинг, перфектен саунд /звукова система Avalon/ за жива клубна музика и ефектно осветление /Coemar/. Собствен оркестър.
Резервирай с Booking.com »
СВАТБА в Арбанаси
Все повече млади двойки избират самобитността на Арбанаси за провеждане на своите сватби. Красотата на природата, запазените традиции , липсата на кич, комерсиалност и панелни сгради, привличат младоженците. Типичната селска обстановка радва сърцето на по-възрастните роднини.
Конна база КАЛОЯН
Клуб по конен спорт "Калоян 92" е един от водещите в България. Предлага езда за начинаещи, любители, професиоанлисти, конни туристически разходки и хипотерапия. Язди се на открит пясъчен и открит тревен манеж.
Клубът разполага с над 60 коня от породите: холщайнер, олденбург, вестфален, хановер, източнобългарска и др.
ЦЕНИ: 20 лв. за 45 мин. За деца - безплатно.
НАСРЕД МЕГДАНА ● 2016
На 4 и 5 юни 2016 г. в село Арбанаси ще се проведе шестото издание на Национален фолклорен фестивал "Насред мегдана в Арбанаси". Организатори са Народно читалище "Иларион Драгостинов" – с. Арбанаси със съдействието на Община Велико Търново и Кметство Арбанаси.
Очаквайте програмата за тазгодишното издание.
СЪМЪР МЮЗИК ● 2016
Летният фестивал на класическа камерна музика "Arbanasi Summer Fest Music" ежегодно привлича едни от най-добрите музиканти от няколко европейски страни. Всички концерти се провеждат в арбанашката църква "Св. Архангели Михаил и Гавраил".
Тук вижте кои гости забавляваха публиката през лято на 2016 год. Скоро програмата за 2016.
СЪБОР НА ОВЦЕВЪДИТЕ
Шестото издание на Националния събор на овцевъдите в България ще се проведе в началото на май край Петропавловския манастир, между Арбанаси и Лясковец. Ще има изложение на овце, кочове, агнета, кози, кучета, на продукти от мляко и месо; състезание по теглене на коне- тежковози, фермерски надпревари. Програмата за 2016.
ПЕТРОПАВЛОВСКИ СЪБОР
Петропавловският събор на народното творчество се провежда всяка нечетна година, в края на месец юни/около Петровден/, на поляните край Петропавловския манастир над Лясковец. Организатори са общини Велико Търново, Горна Оряховица и Лясковец. Професионално жури определя най-добре представилите се в отделните жанрове.
ПРАЗНИКЪТ НА СЕЛОТО
И тази година, на 15-ти август село Арбанаси ще отбелжи своя празник - Денят на Успение Богородично. По традиция, тържествената света литургия ще бъде отслужена в манастира "Света Богородица”, където ще имате уникалната възможност да се докоснете до Чудотворната икона. Празникът "Успение на Пресветата Богородица" е установен от Апостолите.
ТОДОРОВДЕН в Арбанаси
На Тодоровден, след водосвета и дефилето на накичените за празника коне, се провежда и конкурс за най-гиздав кон. Публиката има възможност да види расови представители на породите Източнобългарска, Холщайнер, Хановер, Олденбург, обяздени от състезателите на "Калоян-92". След това винаги има кой да се погрижи за доброто настроение на гостите.
СКАРАДИАДА до Арбанаси
Провжда се в началото на септември край Петропавловския манастир. Организира го Сдружение "Национален събор на овцевъдите в България". Миналата есен гост беше Горан Брегович и оркестърът му за сватби и погребения. Посетителите ги очакват много апетитни мезета и месни вкусотии на скара - откъдето идва името на събора.
 ☏ Обади се     Запитване » 
РОЖДЕСТВО ХРИСТОВО
Местоположение на църквата "Рождество Христово": 43°05'50.5"N 25°39'49.5"E, ул. "Рождество Христово", в централната част на селото
Работно време:
април-октомври ● 9.00-18.00 ч.
ноември-март ● след заявка на тел.0885 105254
събота, неделя и празнични дни 10:00-16:00 ч.
Профилактика: вторник: 9.00-12.00 ч.
РИМ-тел.062682511 Подробно »
СВЕТИ ДИМИТЪР
Местоположение на църквата "Св. Димитър": 43°05'54.9"N 25°40'03.6"E, ул. "Св. Димитър", в двора на хотел "Болярска къща". В центалната част на селото, близо до сградата на кметсвото.
Работно време: Не приема посетители.
РИМ-тел.062682511 Подробно »
СВЕТИ ГЕОРГИ
Местоположение на църквата "Св. Георги": 43°05'56.7"N 25°39'41.1"E, В западната част на Арбанаси, посоката е манистир "Св. Богородица"
Работно време: април-октомври ● 9.00-18.00 ч.
ноември-март ; след заявка за групово посещение на тел. 0885 105 282
събота, неделя и празнични дни 10:00-16:00 ч.
Почивни дни: понеделник и вторник
Профилактика: сряда: 9.00-12.00 ч.
РИМ-тел.062682511 Подробно »
СВЕТИ АТАНАСИЙ
Местоположение на църквата-музей "Св. Атанасий": 43°06'05.6"N 25°40'05.6"E, в североизточната част на селото, в посока хотел "Загорие".
Работно време: Не приема посетители. Представлява масивно изградена каменна постройка, покрита с двускатен покрив и размери: 18,4х10,6 м.
РИМ-тел.062682511 Подробно »
СВЕТИ АРХАНГЕЛИ
Местоположение на църквата "Св. Архангели Михаил и Гавраил": 43.096541, 25.668193, ул. "Софроний Врачански", вляво, преди арката на "Арбанаси палас".
Работно време: април-октомври ● 9.00 - 18.00 ч.
ноември-март ● след заявка на тел. 0885 105 254
събота, неделя и празнични дни 10:00 - 16:00 ч.
Профилактика: вторник: 9.00 - 12.00 ч.
РИМ-тел.062682511 Подробно »
СВЕТИ НИКОЛА
Местоположение на манастир "Св. Николай Чудотворец" или Арбанашки манастир "Св. Никола": 43°05'44.0"N 25°39'47.3"E. На ул. "Св. Никола", в югозападната част на селото, под "Арбанаси палас". До него се стига с отбивка по пътя от Търново към Горна Оряховица за с. Арбанаси. Църква "Рождество Христово" и параклиса "Св. Илия".
Тел: 0896687410 Подробно »
СВЕТА БОГОРОДИЦА
Местоположение на Арбанашки манастир "Света Богородица": 43°05'52.1"N 25°39'33.8"E. До него може да се стигне от отклоненито към хотел "Рачев хотел Резиденс" на пътя от Търново към Горна Оряховица през Арбанаси.
В църквата на манастира "Успение Богородично" се съхранява чудотворната икона "Св. Богородица Труеручица".
Тел: 062 620322 Подробно »
КОСТАНЦАЛИЕВА КЪЩА
Местоположение на музей "Костанцалиева къща": 43°05'56.6"N 25°39'54.9"E, на ценралната улица "Капитан Павел Грамадов", срещу хотел "Извора", до хотел "Престиж.
Работно време: април-октомври ● 9.00 - 17.00 ч.
ноември-март ● 10:00 до 16:00 ч., след заявка за индивидуални и групови посещения на тел. 0885 105 282
събота, неделя и празнични дни 10:00 - 16:00 ч.
Профилактика: понеделник: 9.00 - 12.00 ч.
РИМ-тел.062682511 Подробно »