Развлечения


Басейн - 6 лв. за възрастни и 3 лв. за деца

Басейна се намира в самия център на с. Арбанаси, в уличката към кметството. Капацитета на басейна е 200 шезлонга. На разположение е и детска пързалка за по-малките деца. Има и кръгъл бар за тези, които искат да утолят жаждата си. Към самия басейн има и ресторант, който разполага с места за 90 човека. Работи всеки ден от 10.00 часа до 24.00 часа.

Клуб по конен спорт
Клуб "Калоян - 92" съществува от 1975 г. и разполага с около 40 броя спортни коне. Тренират три възрастови групи: деца, юноши и мъже.
Освен спорт базата предлага и туристически услуги:
- за начинаещи езда на корда с инструктор;
- за напреднали предлага пет различни маршрута в Арбанаси;
- организира конен пикник;
- разходка с файтон (балове, сватби);
- зимата предлага разходка с шейна.
Цената на услугите е 152 лв. на час.
Клубът се намира в покрайнините на Арбанаси в живописна и спокойна местност.

Арт магазини
Насладете се на историческият и културен дух, както на село Арбанаси, така и на няколкото арт магазина, които са в унисон с атмосферата на селото.
В някои от тях можете да видите постоянна експозиция от изявени български художници, като Михаил Камберов , Иван Манойлов, Веско Радулов, Миглена Иванова, Петър Петров, Панайот Димитров, Иван Иванов и др.
В арт магазините ще намерите и интересни антикварни предмети и български сувенири.
Можете да се запознаете с процеса на създаване на икони, картини или предмети от традиционния български бит.

Парк „Лакото”
Паркът е разположен в самото начало, от източната страна на Арбанаси, в местностите Караник и Новите лозя. Наблизо е разположена телевизионната кула, от където се откриват прекрасни гледки към Предбалкана, Стара планина и В. Търново.
Има оформена среда за отдих, спорт и туризъм. Изградени са пешеходни и велосипедни алеи, поставени са пейки, беседки и кошчета за разделно събиране. Засадени са 2000 дървета и храсти.
Най-атрактивната част в „Лакото” е еко-пътека, която свързва Арбанаси с Велико Търново. Дължината й е 5 км. и предлага възможност за провеждане на състезания по пейнт-бол и за конна езда.